نقش آب ژاول در صنعت مواد شیمیایی

نقش آب ژاول در صنعت مواد شیمیایی

آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم، مایعی زرد رنگ با درجه خلوص ۱۰ تا ۱۶ درصد می باشد که با نام هایی از قبیل کلر مایع، آنتی فرمین، اکسید کلراید سدیم شناخته شده و دارای فرمول شیمیایی Naocl می باشد. این مایع زرد رنگ که بیشتر برای ضد عفونی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرد، دارای بو و طعم تندی بوده و ورود آن به درون بدن انسان و تماس با زخم ها بسیار خطرناک است. علاوه براین، لازم به ذکر است که کلر مایع فرار می باشد و با افزایش دمای محیط تجزیه می گردد. به همین دلیل لازم است برای نگهداری از آنها از ظروف در بسته و مات استفاده گردد.

کاربرد آب ژاول چیست؟

با توجه به ویژگی های مثبت و منفی که در وایتکس وجود دارد، ممکن است این سوال بوجود آید که آب ژاول چیست و به چه منظور از آن استفاده می گردد؟ از مهم ترین کاربردهای آب ژاول می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:

  • کاربرد آب ژاول در تصفیه آب

وجود باکتری، قارچ و میکروارگانیسم ها در آب یکی از تهدیدهای بزرگ برای سلامتی بدن انسان به شمار می رود. به همین دلیل است که پس از پشت سرگذاشتن تصفیه فیزیکی و تصفیه بیولوژیکی، بخشی از فرآیند تصفیه را به کمک تزریق مواد شیمیایی مختلف انجام می دهند. فروش آب ژاول صنعتی در تصفیه آب یکی از بهترین راهکارها برای از بین بردن آلودگی های موجود در آب می باشد تا اصطلاحا ضدعفونی شود. برای ضدعفونی آب از روش های دیگری از قبیل تزریق کلر نیز استفاده میشود که به دلیل محدودیت های موجود در آن، در چند سال اخیر آب ژاول بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

گالن 20 لیتری آب ژاول

 

  • کاربرد آب ژاول در تصفیه استخر

برای تصفیه و ضدعفونی آب استخر در اغلب مواقع با کمک پکیج کلر زنی، این فرآیند صورت میگیرد. به دلیل قابل انفجار بودن گاز کلر، در چند سال اخیر از آب ژاول استفاده میشود. ورود آب ژاول به درون استخر منجر به حذف آلاینده های موجود در آب شده و به پوست نیز آسیب وارد نمی کند. نکنه بسیار مهم در استفاده از آب ژاول برای ضدعفونی آب استخر، توجه به ph می باشد. لازم به ذکر است که آب ژاول تاثیر بسیار زیادی بر افزایش ph محیط دارد و بهتر است در تمام مراحل تصفیه و ضدعفونی مقدار ph اندازه گیری شود.

  • آب ژاول در تصفیه فاضلاب

از دیگر کاربردهای بسیار گسترده آب ژاول می توان به تصفیه فاضلاب های صنعتی اشاره نمود. بر اساس استانداردهای اعلام شده از طرف سازمان بهداشت و محیط زیست، فاضلاب های صنعتی قبل از ورود به طبیعت باید به سطح مطلوبی از کیفیت برسند. به همین دلیل است که به روش های مختلف آلاینده های موجود در آنها حذف می گردد. علاوه بر استفاده از آشغالگیر دستی و مکانیکی برای حذف مواد معلق در پساب ها و همچنین روش های بیولوژیکی، لازم است مواد آلی و سایر آلاینده های شیمیایی را با روش های دیگر حذف نمود. استفاده از آب ژاول در حذف آلاینده های فاضلاب یکی از راهکارهای مناسبی می باشد که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بدانید!  راهنمای خرید حوله تن پوش

نقش اسید نیتریک ۵۵ درصد در صنعت

اسید نیتریک، ماده ای است که با‌ نام های ازوتیک اسید، نیترات هیدروژن، اسید ازته، هیدروژن نیترات، جوهر شوره، اسید ازوتیک و نیتروکسید آنیل شناخته می شود. این اسید معدنی قدرت بسیاری دارد و یک محلول خورنده محسوب می شودکه با فرمول شیمیایی HNO3 ساخته می شود. این اسید ظاهری مایع و فاقد رنگ دارد و گاهی به رنگ زرد هم قابل مشاهده می باشد. اسید نیتریک در دمای منفی ۴۲ درجه سانتی گراد منجمد و در دمای ۸۳ درجه سانتی گراد شروع به جوش می کند.

  • کاربرد اسید نیتریک در کشاورزی

اسید نیتریک برای هضم و آماده سازی نمونه های گیاهی استفاده می شود. در این فرآیند نیتریک اسید باعث حذف شدن بخش های آلی گیاه می شود. در نتیجه امکان اندازه گیری عناصر موجود در گیاه را به پژوهشگران می دهد. جدای از کاربرد در آزمایشگاه های خاک و گیاه‌شناسی، بدلیل مقادیر زیاد نیتروژنی که دارد، می‌تواند برای ساخت کود نیز مورد استفاده قرار بگیرد. اما عمده کاربرد آن در فرآیند هضم تر است.

گالن 20 لیتری سولفوریک

 

  • کاربرد اسید نیتریک در استخراج طلا

اسید نیتریک اسیدی بسیار قوی است که توانایی حل کردن بسیاری از فلزات را دارد. به همین دلیل است که از این اسید در کنار اسید کلریدریک برای ساخت تیزاب سلطانی استفاده می‌شود. تیزاب با حل کردن فلزات موجود در بردهای الکترونیکی، برای استخراح طلا از بردهای الکترونیکی قدیمی استفاده می‌شود.

کاربرد اسید نیتریک در صنایع غذایی

اسید نیتریک ۵۵ درصد در ساخت و تولید پتاسیم نیترات استفاده می‌شود. پتاسیم نیترات یک افزودنی مواد غذایی و عامل رنگزا است. این ماده به عنوان نگهدارنده برای نگهداری گوشت ها و فرآورده های نمکی استفاده می‌شود.

بیشتر بدانید!  مهیج ترین بازی شهربازی برای کودکان چیست؟

گالن 20 لیتری سولفوریک

 

نقش اسید سولفوریک در صنعت

اسید سولفوریک که در گذشته با نام جوهر گوگرد خوانده می‌شد، اسیدی بسیار قوی است که با هر درصدی در آب حل می‌شود و فرمول شیمیایی آن H2SO4 است. پی اچ (pH) این اسید ۰٫۵ می‌باشد. این ماده دارای مولکول‌های قطبی است که می‌توانند با یک‌دیگر پیوند هیدروژنی برقرار کنند. پس اسید سولفوریک مایعی است با نقطه جوش بالا و هم چنین یک مایع ویسکوز (دارای گران‌روی زیاد) محسوب می‌شود. همین شرایط مولکولی باعث می‌شوند که اسید سولفوریک به خوبی در آب حل شود و محلول‌های اسیدی مختلف تولید کند.

  • کاربرد سولفوریک اسید در تصفیه فلزات

بیشترین کاربرد سولفوریک اسید برای جدا کردن فلزات از کانی‌های محتوی آن‌ها است. فلزات هنگام استخراج به صورت سنگ فلز استخراج می‌شوند و ناخالصی‌های بسیاری دارند. از سولفوریک اسید برای جداسازی این ناخالصی‌ها از فلزات و تغلیظ فلزات استخراج شده استفاده می‌شود.

  • سولفوریک اسید در رسوب زدایی از فلز

هم سولفوریک اسید و هم هیدروکلریک اسید به منظور حذف ناخالصی‌های فلزات استفاده می‌شوند. در این زمینه هیدروکلریک اسید بهتر عمل می‌کند ولی سولفوریک اسید ارزان‌تر است. به همین دلیل مقرون به صرفه بودن معمولا سولفوریک اسید به هیدروکلریک اسید ترجیح داده می‌شود.

  • سولفوریک اسید در ساخت ابریشم مصنوعی

همان‌طور که می‌دانید ابریشم پارچه‌ای بسیار گران است و استفاده از ابریشم طبیعی در تمام لباس‌ها به دلیل قیمت بالای آن تقریباً غیر ممکن است. ابریشم مصنوعی پارچه‌ای با خواص ابریشم طبیعی است که با استفاده از سولفوریک اسید ساخته می‌شود. ابریشم مصنوعی پارچه‌ای از جنس سلولز است که از چوب تهیه شده است. الیاف سلولز در محلول تترا آمین مس حل شده و مایعی که ساخته شده با خرید اسید سولفوریک صنعتی ترکیب می‌شود تا الیاف ابریشم مصنوعی ساخته شود. ابریشم مصنوعی در خالی که یک پارچه‌ نرم و ظریف است اما خاصیت ابریشم طبیعی در عایق حرارتی بودن را ندارد.

  • سولفوریک اسید در ساخت نوع باتری‌های اسید سرب

در ساخت باتری خودروها به صورت گسترده‌ای از سولفوریک اسید استفاده می‌شود. بدین صورت که ابتدا سولفوریک اسید را رقیق کرده و سپس به عنوان یک مایع الکترولیز از آن استفاده می‌شود.

  • سولفوریک اسید در کشاورزی

یکی از کاربردهای سولفوریک اسید در کشاورزی کمک به برداشت سیب زمینی است. در فرآیند برداشت سیب زمینی ساقه‌های سیب زمینی یک عنصر مزاحم برای ماشین آلات مخصوص این کار هستند. بنابراین قبل از شروع برداشت کشاورزان به ساقه‌های گیاه سیب زمینی سولفوریک اسید می‌زنند تا ساقه‌ها خشک شوند و مقاومت خود را از دست بدهند. پس از اینکه سولفوریک اسید به ساقه‌ی گیاه سیب زمینی برخورد می‌کند موجب خشک شدن و فرو ریختن آن می‎شود و در حقیقت در هنگام برداشت سیب زمینی دیگر ساقه‌ای وجود نخواهد داشت.

  • سولفوریک اسید در تولید داروهای شیمی درمانی

سرطان یک بیماری خطرناک است و داروهای این بیماری نقش حیاتی برای بیماران سرطانی دارند. سولفوریک اسید در ساخت و تولید داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان استفاده می‌شوند نقش بسیار مهمی دارد.

بیشتر بدانید!  فرق بین چرخ خیاطی خانگی و کارگاهی چیست؟
۵/۵ - (۱ امتیاز)